Окрім кухонних приладів, на кшталт теплового та холодильного обладнання, профі кухареві не обійтися без допоміжного інвентарю. Зокрема, такого, як обробні столи, мийки та стелажі. Всі ці «дрібниці» як створюють необхідні умови для якісної роботи, а й забезпечують виконання санітарно-гігієнічних вимог, без яких немислима сфера громадського харчування. Дізнаємось, як вибрати найкраще з допоміжного обладнання.

Меблі з нержавіючої сталі для ресторану

До традиційного нейтрального обладнання, що розміщується на кухні ресторану, як правило, відносять виробничі столи, пересувні ємності, полиці, стелажі та мийні ванни. Щоб правильно і довго служити всі ці вироби повинні мати такі обов'язкові властивості:

Легкість;

Стійкість до механічних пошкоджень;

Гладка поверхня, без гострих кутів та задирок.

Зведення санітарних правил наказує власникам сфери HoReCa вибирати обладнання виключно з матеріалів, які не виділяють шкідливі хімічні речовини та не здатні впливати на органолептичні показники харчових продуктів.

Крім того, вироби неодмінно повинні бути водо і паронерпонікальними, а також стійкими до впливу жирів, солі та кислот.

 

До речі, інвентар та посуд з алюмінію та його сплавів протипоказані до застосування у сфері харчування, особливо для приготування кислотовмісної їжі. Кислота «з'їдає» захисний шар, і шкідливі компоненти металу проникають у продукти, що готуються, завдаючи непоправної шкоди здоров'ю.

Матеріал, з якого виготовляються столи, мийні ванни та стелажі, повинні витримувати жорсткі режими миття та дезінфекції, а також переносити перепади температур, неминучі на кухні. Найякісніше та надійне обладнання, що відповідає всім зазначеним параметрам, – ndash; з нержавіючої сталі.

При виборі допоміжного обладнання важливо також звертати увагу на якість зварювальних швів, оскільки в неважливо закладених швах, а також по кутах виробів можуть накопичуватися залишки продуктів. У них за лічені години розвиваються полчища хвороботворних мікробів, які через руки кухарі потраплять у страви гостей.

Меблі з нержавіючої сталі як вибрати

Найактивніше задіяні в робочому процесі, можна назвати виробничі столи та мийні ванни. Саме до них і висуваються найжорсткіші вимоги.

Оскільки більшість операцій – розбирання, нарізка, шаткування, замішування – здійснюються стоячи за обробним столом, виконує ці процеси персонал відчуває велике навантаження. Тому дуже важливо підібрати відповідні для габарити столів.

Так, для виконання трудомістких завдань, рекомендована висота для чоловіків – 90 см. Жінкам краще підбирати столи на 5 см нижче. Найоптимальніша глибина столу в межах 70 см, а ширина до 130 см.

Ще одне «наведення» для власників у підборі ергономічних стільниць – «правило ліктя». Згідно з ним, поверхня столу повинна бути нижче ліктя кухаря приблизно на 10см. У цьому плані зручний вибір – сучасні виробничі столи з телескопічними ніжками, що дають змогу легко встановити потрібну висоту.

Щоб інструменти не падали у важкодоступні місця, а стіни були надійно захищені від розливів продуктів, що готуються, виробники постачають задню частину стільниці 8-сантиметровим бортиком. При цьому краще вибирати вироби з матовою поверхнею, щоб відбите світло не зліпило кухаря за роботою.

 

Мийна ванна – невід'ємна частина будь-якої кухні. Залежно від завантаження можна підібрати односекційні мийки, а також ванни на кілька секцій. Використовуються мийні ванни для обробки посуду, так і для підготовки продуктів. Зокрема, для розморожування м'яса та риби. У зв'язку з цими функціями на миття поширюється низка важливих вимог:

Стійкість до агресивних речовин, що містяться в миючих засобах;

Гладка поверхня;

 

Виріб повинен бути виготовлений з нержавіючої сталі, що не витримує цілі;

Телескопічні ніжки;

Приєднання ванни до каналізації тільки з розривом струменя не менше 2 см від краю приймальної лійки. Це врятує від попадання в миття стоків, якщо раптом засмічиться каналізація.

Виробничі столи та мийки, логічно доповнюють полками, сервіровочними візками та стелажами. Останні багатофункціональні і дозволяють ефективно використовувати робочий простір. Вказаний інвентар, разом з жироуловлювачами, пом'якшувачами води та стерилізаторами представлено в нашому інтернет-магазині.

Допоміжне обладнання з нержавіючої сталі представлене в нашому магазині в розділах «Нейтральне обладнання»

Популярні моделі

Price From: 3 126 ₴

закінчується

Варто звернути увагу:
Виробничий стіл з нержавійки для громадського харчування, їдальні, кафе. Матеріал каркаса: вуглецева сталь з полімерним покриттям. Наявність полки: є. Ширина: 500-700 мм. Довжина: 600-2000 мм.
Price From: 3 050 ₴

закінчується

Варто звернути увагу:
Настінна полиця для сушіння посуду з нержавійки. Висота: 350 мм. Ширина: 300 мм. Довжина: 500-1200 мм. Діаметр тарілки: до 300 мм.
Price From: 5 430 ₴

закінчується

Варто звернути увагу:
Пристінна витяжка з нержавіючої сталі з жировловлювачем. Висота: 350 мм. Ширина: 600-1100 мм. Довжина: 700-2000 мм. Витяжна парасолька для низьких стель.

Меблі з нержавіючої сталі для ресторану питання та відповіді

Як оформити замовлення на меблі з нержавіючої сталі для ресторану?

На підставі ескізів або специфікації замовника визначається вартість та строки виготовлення. На цій стадії узгоджується технічне завдання. Наступний крок – передоплата у розмірі 50% від вартості замовлення. Частина, що залишилася після виготовлення замовлення.

Які матеріали використовуються для виробництва меблів з нержавіючої сталі для ресторану?

Використовуються такі марки нержавіючої сталі: AISI 430, 201 і 304. У 430 немає нікелю, 201 його 3% і 304 - 8%. Від цього залежить ціна металу та відповідно виробу. Марка 304 дорожча від 201 приблизно на 70-90%

Яка має бути висота столів?

Рекомендована висота для чоловіків – 90 см. Жінкам краще підбирати столи на 5 см нижче.

Чи допомагаєте ви з підбором меблів з нержавіючої сталі?

У наших співробітників великий досвід роботи у підборі обладнання для ресторанів, їдалень і вони готові допомогти.